لوگو و نشانه به لحاظ ساختاری و نوع طراحی می توانند در این سه دسته قرار بگیرند اما این دسته بندی ها قطعی نیستند و این عناصر می توانند با سایر عناصر ترکیب شوند.
لوگوی تصویریIconic /Symbolic
در این نوع لوگو، از نمادها و نشانه های تصویری، شکل ها و تصاویری که معرف نام، شغل، حرفه و برندِ مورد نظر است استفاده می شود. مثلاً لوگوی یونیسف با تصویر یک کودک و مادر، شکل جهان و برگهای زیتون همه به اهداف کلی یونیسف که حمایت از کودکان است می پردازد.
Pictogram علائم تصویری یا همان پیکتوگرام ها می توانند تلفیقی از یک تصویر، یک صدا یا یک شخصیت باشد تا بتواند با بیننده ارتباط چشمی و بصری برقرار کند این علامت در مکان های زیادی استفاده می شوند کافیست به اطراف خود دقت کنید علامت های بازدارنده راهنمایی و رانندگی همچنین تابلو های ایستگاه اتوبوس و…. همگی جزو دسته ی طراحی پیکتوگرام ها هستنند. پیکتوگرام ها باید به شکلی طراحی شوند که برای عموم مردم با هر زبان و سطح تحصیلاتی قابل فهم باشد.
لوگوی نوشتاری
لوگوتایپ شامل استفاده از متن در طراحی لوگو است. متن می تواند نام موسسه، شرکت، و یا نام فرد باشد.در طراحی لوگو تایپ از نام شرکت، موسسه و یا برند به صورت نوشتاری استفاده می شود. یکی از مهمترین خصوصیات در طراحی لوگوتایپ، تغییر سایز لوگو و خوانایی آن می باشد به طوری که با تغییر سایزاز خونایی آن کاسته نشود.
Monogram مونوگرام، از انواع نوشتاری لوگو محسوب می شود که در آن به جای تصویر، تنها از یک حرف یا حروف اختصاری برند و یا شرکت استفاده می شود.
ترکیب نوشتار و تصویر (لوگوی ترکیبی)
در طراحی لوگو ترکیبی همانطور که از نامش مشخص است از ترکیب (تصویر+ نوشتار) استفاده می شود.
برای داشتن یک لوگو حرفه ای باید به موارد زیر توجه کنید:
۱- با موضوع، مفهوم و خصوصیات آن شرکت همخوانی داشته باشد. به طوری که با نگاه کردن به آن مخاطب به سرعت با خصوصیات و فعالیت آن شرکت آشنا شود.
۲- لوگو باید در نهایت زیبایی ساده باشد.
۳- استفاده ی صحیح از رنگ و همخوانی آن با مفهوم و خصوصیات آن برند
۴- رعایت تناسبات و اصول طراحی.
۵- ثبات فرم و شکل لوگو با کوچک یا بزرگ کردن آن.
۶- خلاقیت در اجرای لوگو.